Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Regeling vakwedstrijden vmbo en mbo

Reactie

Naam Stichting Platforms VMBO (Jacqueline Kerkhoffs)
Plaats Utrecht
Datum 8 mei 2019

Vraag1

Op dit moment worden drie activiteiten benoemd: organiseren nationale vakwedstrijden vmbo, organiseren nationale vakwedstrijden mbo en voorbereiden & deelname internationale vakwedstrijden mbo. Zouden de nationale wedstrijden verder moeten worden onderverdeeld in de activiteiten regionale voorrondes en nationale finales, zodat ook regionale organisaties voor subsidie in aanmerking kunnen komen?
Nee verdere verdeling is niet nodig.

Vraag2

Subsidies worden over het algemeen verstrekt per kalenderjaar. In deze regeling is gekozen voor boekjaren in combinatie met een egalisatiefonds, omdat de finales van de nationale vmbo- en mbo-vakwedstrijden op het moment eind maart plaatsvinden. Een nieuwe organisatie zou er echter voor kunnen kiezen de finales op een ander moment in het jaar te organiseren. Wat verdient de voorkeur, kalenderjaar of boekjaar?
Hierover hebben wij geen mening.
Wij zijn van mening dat bij de beoordeling van de subsidievoorstellen en beroepsgerichte platforms die verenigd zijn in de Stichting Platforms VMBO moeten meekijken, zij zijn voor de huidige organisatoren van wedstrijden een onmisbare schakel in de voorbereiding en organisatie van de wedstrijden.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht