Wetsvoorstel over instemmingsrecht van ouders op handelingsdeel ontwikkelingsperspectief

Reactie

Naam Anne Frankschool (AAW Verdoorn)
Plaats Bleiswijk
Datum 26 augustus 2014

Vraag1

Kunt u zich vinden in de voorgestelde wijzigingen om ouders instemmingsrecht te geven op het handelingsdeel van het ontwikkelingsperspectief.
Nee, ouders kunnen niet overzien welke mogelijkheden de school wel/niet heeft om hun kind te begeleiden. Het op overeenstemming gericht overleg is prima: vaak komen we er dan uit. Soms niet: zelfs met heel veel extra uitleg/gesprekken, dan moet het mogelijk zijn, dat de school de ontwikkelingsbelangen van het kind+de mogelijkheden van begeleiding zelf afweegt, anders ligt alles stil en dat is niet in het belang van het kind. De school moet altijd zijn beslissingen al verantwoorden, dus zullen er geen ontoelaatbare zaken gebeuren.
In mijn 20 jarige ervaring als IB-er hebben zich schrijnende gevallen voorgedaan en ik ben juist blij, dat ik met de wet passend onderwijs zoals die er nu ligt, dit niet meer hoef aan te zien!!!!!

Vraag2

Kunt u zich vinden in de voorgestelde wijziging van de WEC om het handelingsdeel als verplicht element in het ontwikkelingsperspectief voor te schrijven voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs.
Ja, dit lijkt me vanzelfsprekend.