Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit gelijke kans op doorstroom

Reactie

Naam Schoonhovens College (drs. Liesbeth Dirks)
Plaats Schoonhoven
Datum 17 december 2019

Vraag1

Wat vindt u van de doorstroomvoorwaarde (extra vak)?
Het extra vak is niet de juiste voorwaarde. Veel belangrijker is dat een vmbo leerling een vakkenpakket heeft dat aansluit op het te kiezen profiel op de havo en voor de havo lln dat hij/zij op het vwo een aansluitend profiel kiest.
Een lln die een afwijkend vakkenpakket kiest heeft geen enkele kans van slagen, ook niet als hij/zij een extra vak heeft gevolgd. Bijvoorbeeld: een Havo lln met een CM profiel zonder wiskunde, gaat het op het vwo niet/bijna nooit redden. Een Vmbo lln die wel scheikunde en wiskunde heeft gehad op het vmbo maar geen natuurkunde en biologie zal het niet redden in een NT-profiel.

Vraag2

Wat vindt u van de regels over doubleren?
goed

Vraag3

Heeft u overige opmerkingen?
Ik ben als schooldecaan een heel groot voorstander van doorstroom. Ik wil lln heel veel kansen bieden. Maar deze kansen moeten wel een zekere haalbaarheid hebben. Een cijfer-eis is volgens mij niet nodig, motivatie blijkt in de praktijk veel belangrijker. Maar lln moeten een basis voor bepaalde vakken hebben om te kunnen doorstromen. Deze eis kan nu niet gesteld worden. Dit gaat tot enorme teleurstellingen leiden.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht