Geïntegreerde buitenland- en veiligheidstrategie

Reactie

Naam J Entrop
Plaats Soest
Datum 8 januari 2018

Vraag1

Deelt u de notie dat onveiligheid is toegenomen en dat de overheid zich internationaal moet inzetten voor een veilig Nederland? En hoe beoordeelt u de elementen die worden gesignaleerd onder het kopje ‘Belangrijke trends’? Zijn er trends die u mist in dit rijtje of genoemde elementen waar u het niet mee eens bent? Graag uw reactie beargumenteren.
Ik deel de notie dat de onveiligheid is toegenomen.

Vraag2

Om focus te bewaren in de strategie is het wenselijk het aantal elementen onder het kopje ‘Strategische dreigingsanalyse en inzet’ beperkt te houden. Welke van de voorgestelde elementen wilt u achterwege laten, welke onderdelen wilt u sowieso behouden, en welke moeten juist toegevoegd worden? Graag uw suggesties beargumenteren.
Geachte parlementariërs,
Ik ben van mening dat het huidige internationale financiële beleid,een risico vormt voor de veiligheid in o.a. de EU.De rente op spaarrekeningen in momenteel heel laag,terwijl de economie “booming is”.Mijn mening is,dat als deze situatie zo blijft bestaan,dat dit ingrijpende gevolgen kan hebben voor het financiële stelsel.Het is bijv. mogelijk, dat er op de langere termijn bijv. “Hyper-inflatie” ontstaat,wat tot een “economische/financiële” maatschappelijke ontregeling kan leiden.Ik ben geen econoom,maar ik denk dat de huidige financiële situatie serieuze risico’s kan veroorzaken.Als zo’n scenario werkelijkheid word,heeft dat ook een (grote) impact op het gebied van veiligheid.
Met vriendelijke groet,
J.Entrop

Vraag3

Hoe beoordeelt u de elementen genoemd onder het kopje ‘Enkele aandachtspunten’? Vindt u een element in het bijzonder belangrijk? Mist u een aandachtspunt? Vindt u een onderdeel juist geen aandachtspunt?
Ik houd er rekening mee da het huidige “economische en financiële beleid” in o.a. de EU,een risico vormt voor de veiligheid.Ik sluit het zelfs niet uit,dat als het beleid zo doorgaat,dit op termijn kan leiden tot “een ontwrichting” van de maatschappij.