Geïntegreerde buitenland- en veiligheidstrategie

Reactie

Naam J Entrop
Plaats Soest
Datum 8 januari 2018

Vraag1

Deelt u de notie dat onveiligheid is toegenomen en dat de overheid zich internationaal moet inzetten voor een veilig Nederland? En hoe beoordeelt u de elementen die worden gesignaleerd onder het kopje ‘Belangrijke trends’? Zijn er trends die u mist in dit rijtje of genoemde elementen waar u het niet mee eens bent? Graag uw reactie beargumenteren.
Ik ben van mening dat de onveiligheid is toegenomen.

Vraag2

Om focus te bewaren in de strategie is het wenselijk het aantal elementen onder het kopje ‘Strategische dreigingsanalyse en inzet’ beperkt te houden. Welke van de voorgestelde elementen wilt u achterwege laten, welke onderdelen wilt u sowieso behouden, en welke moeten juist toegevoegd worden? Graag uw suggesties beargumenteren.
Geachte parlementariërs,
Ik heb de internetconsultatie van “het verbond van de veiligheid” gelezen,waarin zij o.a. aangeven dat er veel te weinig douane personeel is,om o.a. goede controles te houden op Schiphol en in de Rotterdamse haven enz.Naar mijn mening is dit een slechte situatie.Ik ben van mening dat de personeelscapaciteit van de douane fors moet worden uitgebreid.Er zijn momenenteel circa 3000 douaniers.Nu is het zo dat er vrij gemakkelijk bijv. wapens en munitie enz. kunnen worden ingevoerd,want de “pakkans”is heel klein.Het lijkt mij dan ook verstandig om in de rijksbegroting financiële ruimte te maken,om het aantal douaniers uit te breiden.Dan word de Pakkans” om bijv. wapens en munitie enz. te onderscheppen ook groter.Dit verhoogd de veiligheid.”voorkomen is beter dan genezen”.
Met vriendelijke groet,
J.Entrop





Vraag3

Hoe beoordeelt u de elementen genoemd onder het kopje ‘Enkele aandachtspunten’? Vindt u een element in het bijzonder belangrijk? Mist u een aandachtspunt? Vindt u een onderdeel juist geen aandachtspunt?
Ik ben voorstander om de personeelscapaciteit van de douanemederwerkers fors uit te breiden,om de “pakkans” van de invoer van bijv. wapens en munitie enz. te vergroten.