Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam A.H. de Groot
Plaats Ede
Datum 4 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
De wijziging van de wet brengt de volksgezondheid verder in gevaar en is bovendien volkomen onnodig. De gemeenten hebben nu nog speelruimte bij het bepalen van de sterkten van EMV. Door het verheffen van de ICNIRP richtlijn tot wettelijke norm verdwijnt deze. Dit zou geen probleem zijn wanneer de ICNIRP richtlijnen niet discutabel zouden zijn, maar dat zijn ze wel degelijk. Naar mijn mening is de ICNIRP richtlijn (levens)gevaarlijk voor de volksgezondheid. Nu al is tenminste 3% van de bevolking elektrogevoelig. Met de verdere uitrol van 5G zal dit percentage alleen maar groter worden. Waarom luistert de overheid niet naar de burger? Nu heeft het er alle schijn van dat de staatssecretaris in dienst is van de providers. Is geld echt belangrijker dan ons aller gezondheid?

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
N.v.t.