Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Gennep
Datum 4 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
Ik ben tegen de voorgestelde wijziging van het frequentiebesluit waarbij de ICNIRP-richtlijnen als uitgangspunt gehanteerd gaan worden voor het blootstellingsbeleid.
Zoals al jaren door elektrogevoeligen, onderzoekers, wetenschappers, artsen etc wordt aangegeven, is het hanteren van de SBM2015 een veiligere richtlijn. Dat is bij alle relevante instanties bekend, maar men negeert het helaas nog steeds, mag ik hopen dat het snel verandert. Ik hoop dat ik met deze reactie op zijn minst de bijdrage kan leveren dat u nooit zult kunnen zeggen "Wir haben es nicht gewusst". Dit geldt dus ook voor elke betrokkene die op enigerlei wijze iets bijdraagt aan het frequentiebesluit, ook u bent daarmee verantwoordelijk voor mensen die gezondheidsklachten ervaren door te hoge blootstellingslimieten. In deze tijd waar men zo opkomt voor de gezondheid van de bevolking, mag deze groep van 3-7% niet genegeerd worden.

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
Alles wat straalt, want dat bepaalt uiteindelijk de cumulatieve factor waaraan men wordt bloot gesteld.