Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Doesburg
Datum 3 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
Zo lang niet wordt onderkend dat er biologische effecten van EMV bestaan en dat straling van zendmasten, en de draadloze apparatuur waarmee deze verbinding maken, problemen opleveren voor de volksgezondheid, zoals heden ten dage duidelijk wordt door een toename van klachten bij dat deel van de bevolking dat gevoelig is voor deze straling, is het een farce dat met een dergelijk besluit wordt geconcludeerd dat dit wordt genomen ter bescherming van de volksgezondheid. De volksgezondheid is gebaat bij het hanteren van het voorzorgprincipe, een goede landelijke voorlichtingscampagne hoe de risico's van draadloze apparatuur te verminderen en het grenzen stellen aan wat telecombedrijven als noodzakelijke stralingsbelasting zien. Een beleid dat op een dergelijke wijze werkt en gericht is op technologische ontwikkelingen, zal in de toekomst bovenaan in de wereldranglijsten van zorg voor volksgezondheid eindigen.

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
nvt