Wetsvoorstel dubbele achternaam

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 16 februari 2021

Vraag1

Hoe kijkt u aan tegen de verruiming van de keuzemogelijkheden voor achternamen?
Ik ben blij dat dit eindelijk mogelijk gemaakt wordt. Er zijn zoveel ouders die hier jaren voor gevochten hebben. Een kind is van beide ouders dus een kind zou ook de achternaam van beide ouders moeten kunnen dragen. Zoveel landen zijn Nederland al voorgegaan hiermee. Nederland loopt zoals met vele zaken hierop achter! Ik vind

Vraag2

Welke voordelen ziet u aan een dubbele achternaam en welke nadelen?
Ik zie absoluut geen nadelen. De keuze om voor een dubbele achternaam te gaan ligt bij de ouders nu. Men is niet verplicht maar de keuze is er dan wel indien gewenst!

Vraag3

In het voorstel worden al bestaande dubbele (of meervoudige) achternamen als één geheel behandeld. Wat vindt u daarvan?
Ik vind dat de dubbele achternaam niet als één geheel behandeld moet worden. Anders is het bij het geven van de dubbele achternaam geen mogelijkheid om de namen te kiezen waarmee ade volgende generatie doorgaat. Leer van het spaanse namensysteem zou ik zeggen!

Vraag4

Is het wetsvoorstel correct en compleet?
Het is niet compleet. Ouders die nu al kinderen hebben moeten ABSOLUUT met terugwerkende kracht de mogelijkheid krijgen om de naam van de kind(eren) te kunnen wijzigen naar een dubbele achternaam. Jullie doen deze ouders hiermee te kort!!!! Zolang men betaalt voor deze naamswijziging moet het geen probleem zijn.

Vraag5

Welke problemen kan dit voorstel in de praktijk opleveren?
Ik voorzie geen problemen