Wet deelgezag

Reactie

Naam W.E. Pesman
Plaats 's-Gravenhage
Datum 23 mei 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te downloaden.
Ik maak bezwaar tegen de wet deelgezag want het RISICO dat ouders de regie over de opvoeding van hun eigen KINDEREN HELEMAAL KWIJT RAKEN is met invoering van deze wet geen risico meer, maar een 100% ZEKERHEID.

Bedenk alsjeblieft dat deze wet zal zorgen voor een enorme toename in conflictueuze scheidingen en een toename van het aantal familierechtszaken. Met de huidige praktijk is het al slecht gesteld, wachttijden voor rechtszittingen, enorm veel (vaak onnodige) uithuisplaatsingen van kinderen die als gevolg van falen van incompetente maar overwegend goedwillende jeugdhulpverleners verder in de knel komen omdat zij in een loyaliteitsconflict terecht komen waarbij ze het gevoel hebben te moeten kiezen tussen beide ouders. Een loyaliteitsprobleem dat niet zou hebben kunnen ontstaan als er in de basis van rechtswege gelijkwaardig ouderschap uitgesproken wordt met dito verdeling van de zorgregeling. In de huidige tijd worden gescheiden/uitwonende vaders verdreven van de schoolpleinen en worden stiefouders in het zadel geheven. Een omgekeerde en absoluut niet wenselijke situatie die ervoor zorgt dat de kinderen meer en meer te maken krijgen met ontwikkelingsproblematiek en terecht komen in identiteitscrisis of erger.

Bijlage