Berichten over uw Buurt

Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel cameratoezicht slachthuizen en verzamelcentra

Consultatie gesloten Landbouw

In het kort

Ter consultatie wordt een proefversie van het wetsvoorstel voorgelegd, waarmee cameratoezicht verplicht wordt in slachthuizen en verzamelcentra voor levend vee. Daarnaast wordt een wettelijke basis gelegd om in de toekomst ook andere innovatieve digitale toezichtsystemen te kunnen verplichten.

Het doel is dat het dierenwelzijn in slachthuizen en in verzamelcentra beter geborgd wordt. Verplicht cameratoezicht is hierbij een ondersteunend instrument dat de toezichthouder kan inzetten om handhaving en het bevorderen van naleving van regelgeving zo effectief, efficiënt en risicogericht mogelijk te maken.

Gelet op de impact die het wetsvoorstel kan hebben op exploitanten en personeel van slachthuizen en verzamelcentra en gelet op de maatschappelijke relevantie, is het wenselijk om al in een vroeg stadium inzicht te geven hoe een wettelijke verplichting eruit kan komen te zien.

Op basis van o.a. de reacties op de consultatie wordt een definitief  wetsvoorstel gemaakt dat vervolgens alle benodigde procedurele toetsen zal doorlopen.

Reacties op deze consultatie100 openbaar

Bekijk alle reacties
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit wetsvoorstel?

Abonneer op deze consultatie

Op de hoogte blijven van wetsvoorstellen waar u interesse in heeft?

Abonneer op nieuwe consultaties