Wetsvoorstel bevoegdheden schoolonderwijs jonge en oudere kind

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Doetinchem
Datum 8 januari 2021

Vraag1

Hoe beziet u het voorstel voor nieuwe bevoegdheden, mogelijk ook met het oog op arbeidsmarktperspectief? En moeten bekwaamheidseisen hierop aangepast worden? Zo ja, hoe?
Ik ben hier niet voor. Ik ben zelf PABO-student en ik vind het een meerwaarde om verschillende doelgroepen mee te maken. Ook als er een 'gewone', brede PABO blijft, vind ik niet dat er aparte opleidingen hoeven te komen. Als ik nu had moeten kiezen voor een doelgroep, had ik waarschijnlijk gekozen voor het Jonge Kind. Nu loop ik stage bij groep 7 en dat zou ik dan gemist hebben. En dit had ik niet willen missen. Je weet niet wat je mist als je het niet eerst zelf hebt meegemaakt. Daarom vind ik het goed dat er een PABO is waarbij je alle doelgroepen een keer hebt meegemaakt. Omdat je ook verrast kan worden, ook in positieve zin.
Wel vind ik dat je een mogelijkheid moet hebben nadat je beide doelgroepen hebt gehad, dat je je daarna kan specialiseren. Maar niet oordelen voordat je het zelf hebt meegemaakt.

Vraag2

Welke leeftijdsgrens (of jaarlaag-grens) zou u hanteren voor het jonge en het oudere kind – en waarom? Of op welke manier zou u dit willen bepalen?
Dat vind ik te moeilijk om te zeggen.

Vraag3

Vindt u het nodig om de toelatingseisen voor de pabo aan te passen aan de nieuwe bevoegdheden? Zo ja, hoe zou u deze willen vormgeven?
Nee.

Vraag4

Heeft u nog aandachtspunten bij het moment van inwerkingtreding van wetgeving per studiejaar 2022-2023?
Nee.