Wetsvoorstel bevoegdheden schoolonderwijs jonge en oudere kind

Reactie

Naam Spo utrecht (M Sprangers)
Plaats Utrecht
Datum 28 januari 2021

Vraag1

Hoe beziet u het voorstel voor nieuwe bevoegdheden, mogelijk ook met het oog op arbeidsmarktperspectief? En moeten bekwaamheidseisen hierop aangepast worden? Zo ja, hoe?
Belachelijk voorstel.
Beperkt de flexibele inzet van leerkrachten. De doorgaande lijn moet je weten van 4 tot 12.

Geen splitsing van de pabo.4 tot 12 jarige.

Investeer in de aantrekkelijkheid door een eerlijk goed salaris bij hoog en goed opgeleid personeel. Dan komen de mensen vanzelf.
Zorg voor een nog bredere inzetbaarheid door de keuze oude of jonge kind.

Vraag2

Welke leeftijdsgrens (of jaarlaag-grens) zou u hanteren voor het jonge en het oudere kind – en waarom? Of op welke manier zou u dit willen bepalen?
Huidige voorstel gaat zijn doel niet behalen.

Maar als je brede pabo aanbiedt voor 4-12 jaar en specialisatie jonge kind is dan extra bevoegdheid 0 tot 9 jaar en oude kind 9-18 jaar.

Zorg dan dat die bevoegdheid flexibel is en rechtsgeldig voor de kinderdagverblijven en middelbare scholen. Daarnaast zou je kunnen specialisten in specifieke vakken.

Vraag3

Vindt u het nodig om de toelatingseisen voor de pabo aan te passen aan de nieuwe bevoegdheden? Zo ja, hoe zou u deze willen vormgeven?
Als je de leerkrachten eerlijk en naar opleidingsniveau gaat betalen moet je eisen stellen aan de instroom. Neem het beroep serieus en lever goed gekwalificeerd personeel af wat multi flexibel is.

Ik zie meer in brede pabobevoegheid 4-12 jaar waarbij je specialist oude /jonge kind kan kiezen . Dit geeft je dan een extra bevoegdheid voor of 0-9jaar of 9-18 jaar met een specialisme

Vraag4

Heeft u nog aandachtspunten bij het moment van inwerkingtreding van wetgeving per studiejaar 2022-2023?
Hopelijk zet u deze vorm Niet door .

Zorg voor verbreding, verdieping , makkelijk op en afstroom leeftijdscategorieën ook 12 jaar overstijgend en een eerlijk goed salaris.