Besluit tot wijziging Besluit IKV

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Odiliapeel
Datum 1 augustus 2023

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Het probleem is de premiedifferentiatie Awf en - Aof. Deze maken de berekeningen complex. In het MKB ben ik nog geen werkgever tegengekomen die een werknemer "eerder" een onbepaalde tijd contract met vaste uren heeft aangeboden om op deze wijze eerder de lage Awf premie te mogen toepassen. Als hier onderzoeken naar zijn gedaan, dan zou ik hier graag de resultaten van zien. M.b.t. de hoge en lage Aof premie kan ik melden dat het verschil hierin zo klein is, dat dit best op één "hoop" kan OF je zorgt ervoor dat het UWV dit op werkgeverniveau kan verwerken, zodat bij uitkeringen niet de hoge Aof premie van toepassing is bij kleine werkgevers. Waarom deze administratieve last (kosten) bij het MKB leggen?

Het afschaffen van deze premiedifferentiatie is een vereenvoudiging op heel veel vlakken en ik vermoed nog kostenbesparend ook.

Daarna zou er gedacht kunnen worden aan meerdere IKV's voor één werknemer om zo de overheid tegemoet te kunnen komen in een nog betere informatievoorziening via de loonaangiften.