Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit opvang Wmo van slachtoffers van eergerelateerd en huiselijk geweld zonder verblijfsvergunning en technische wijzigingen eigen bijdrage

Reactie

Naam GJ van't Voort
Plaats Rijnsburg
Datum 6 maart 2019

Vraag1

Is dit besluit effectief in het te bereiken doel en heeft u aanvullende opmerkingen?
eer gerelateerde wraak is al zo oud als het moslim geloof oud is. Dat krijg je er zo maar niet uit.
Ook omdat de integratie van deze mensen niet wil lukken (op sommige na). Dit is een probleem wat in de moslim gemeenschap zo erg is geworteld dat vooral meisjes hiervan de dupe zijn als ze buiten de lijntjes kleuren. Achter de voordeur kom je ook niet bij deze mensen. Ook de gehele familie werkt mee aan deze eerwraak, dus ontsnappen is erg moeilijk voor deze vooral meisjes. Ze moeten wel een heel erg goede westerse hartsvriendin hebben willen het onderduikadres niet bekend worden bij de familie. Het onderzoek is ook nog eens verschrikkelijk moeilijk omdat niemand van de familie een verklaring zal afleggen als de politie al aanwijzingen heeft/krijgt wat er gebeurd is. Als het meisje al niet het leven laat dan zal ze zeker naar het land van herkomst gebracht worden en daar uitgehuwelijkt worden en nooit meer terug komen. Het is dus noodzakelijk om de betreffende meisjes wegwijs te maken hoe zij vertrouwd met hun verhaal ergens terecht kunnen. Dit moet bekend en vertrouwd zijn. Wat nu zeker niet het geval is. Een goede (geheime) opvang zal zeker noodzakelijk zijn. Niet ze zeer een verblijfsstatus is belangrijk want daar trekken de families zich niets van aan als de eerwraak in de planning is. Voorlichting en GEHEIME opvang en hoge straffen is noodzakelijk in deze.
De WMO moet meer rekening houden dat deze regering vind dat de oudjes langer thuis moeten blijven wonen. Dan moeten er ook voorzieningen getroffen kunnen worden zonder veel tegen argumenten. Zo ook de CIZ aanmeldingen om in een bejaardenhuis te kunnen gaan wonen moeten soepeler. Als de bejaarde burger aangeeft dat het thuis niet meer gaat moet er niet tegen gewerkt worden door de ambtenaren en moeten er niet zulke moeilijke regels gehanteerd worden, dan is het kennelijk nodig en dat moet het standpunt zijn en moeten de bejaarde geholpen worden om dit te realiseren op korte termijn.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht