Regels over de ordening van het aanbod van voorzieningen op verzorgingsplaatsen
Reactie
Naam | Blue River (Dhr. R. Maas) |
---|---|
Plaats | Heeze |
Datum | 18 april 2025 |
Vraag1
U kunt tot en met 24 april via deze website reageren op alle onderdelen van de regeling en de toelichting. Graag horen we wat u van de voorgestelde regeling vindt.Het wetsvoorstel bevat nog geen keuze over het aantal vergunningen dat per verzorgingsplaats (voor opladen of een shop) wordt verleend. Wel staat vast dat het aantal beperkt is tot één of enkele aanbieders per voorziening. Bij één aanbieder per voorziening is er sprake van concurrentie tussen verzorgingsplaatsen. Bij meerdere aanbieders is er sprake van concurrentie op verzorgingsplaatsen. Wij horen graag welke vorm van concurrentie uw voorkeur heeft en waarom. Hiervoor stellen wij u graag de volgende vraag:
Heeft u een voorkeur voor één of meerdere aanbieders van eenzelfde voorziening (laden/shop)?
Meerdere aanbieders zorgt voor meer keuzevrijheid voor weggebruikers. Daar staat tegenover dat werken met meerdere aanbieders meer ruimte vraagt op de verzorgingsplaats. Er is dus bijvoorbeeld minder ruimte voor andere voorzieningen, zoals parkeren, groen en/of picknicktafels. Mogelijk heeft het ook gevolgen voor de overzichtelijkheid en veiligheid van de verzorgingsplaats.
Beste, het lijkt mij absurd dat de huidige partijen die ons als automobilisten voorzien van energie geen laadpalen mogen voorzien op en rond de bestaande tankstations. De moderne tankstations zijn bij uitstek ingericht om een veilige en comfortabele stop mogelijk te maken. Terwijl als je 'achteraf' moet laden op een apart kavel zonder verdere functies dit een veel onaangenamer gevoel met zich meebrengt. Mij lijkt het logisch dat de consument van de toekomst gewoon terecht kan bij zijn/haar vertrouwde tankstation en daar de energie tankt waar op dat moment behoefte aan is. Keep it simple. Hoe makkelijker en vertrouwder het is, hoe groter de kans dat automobilisten durven over te stappen naar elektrisch rijden. De gronden worden nu in een veiling aangeboden, dit systeem kan dan ongewijzigd blijven bestaan. Met alle (financiele) voordelen voor de overheid ook. Aparte laadkavels zijn dan overbodig, sorry voor Fastned maar zo bijzonder is het aankoppelen van een laadpaal niet dat er aparte kavels en regelgeving voor nodig is. Nu de markt voor laden onderweg groeit pakken de bestaande concessiehouders de handschoen met plezier op om hun investering naar de toekomst te laten renderen. Veel overzichtelijker.