Reclameverbod

Wijziging van de Tabaks- en rookwarenregeling uitbreiding van het reclameverbod. Deze wijziging betreft enkele technische wijzigingen ten gevolge van de aanpassing van de Tabaks-en rookwarenwet ten aanzien van het reclameverbod.

Consultatie gegevens

Publicatiedatum 16-07-2021
Einddatum consultatie 27-08-2021
Status Resultaat gepubliceerd
Type consultatie Ministeriële regeling
Organisatie Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Keten-ID 11210
Onderwerpen Jongeren Gezondheidsrisico's

Publicatie reacties

Reacties worden gepubliceerd tijdens de loop van de consultatie. Alleen die reacties worden gepubliceerd waarvan is aangeven, door de inzender, dat deze openbaar mogen zijn.

Doelgroepen die door de regeling worden geraakt

Speciaalzaken van tabaksproducten en aanverwante producten (elektronische sigaretten en navulverpakkingen/patronen - beide met en zonder nicotine - en voor roken bestemde kruidenproducten.

Verwachte effecten van de regeling voor de doelgroepen

Het uitbreiden van het reclameverbod heeft gevolgen voor de speciaalzaken. Het gaat om het verwijderen van gevelreclame, etalagereclame en reclame in de speciaalzaak.

Waarop kunt u reageren

Voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden geldt dat er kan worden gereageerd op de wijzigingen in de regeling. Bij de weging van de inhoudelijke argumenten die worden aangedragen, wordt rekening gehouden met artikel 5.3 van het WHO-Kaderverdrag inzake tabaksontmoediging.

Downloads

Integraal Afwegingskader voor beleid en regelgeving (IAK)
Toelichting op IAK vragen

Externe bronnen

Tabaks- en rookwarenregeling

Bron: wetten.overheid.nl

Tabaks- en rookwarenwet

Bron: wetten.overheid.nl