Wijziging van de Wet wapens en munitie en de Flora- en faunawet

Reactie

Naam HJ Wierenga
Plaats Uithuizermeeden
Datum 29 november 2014

Vraag1

Denkt u dat het wetsvoorstel voldoende veiligheidswaarborgen bevat om de risico's bij legaal wapenbezit te verkleinen? Zo nee, wat kan er nog worden toegevoegd?
Nee.

Veiligheidswaarborgen om risico's te verkleinen bij hebben zin als waarborgen in wet- en regelgeving uitgevoerd/toegepast en gehandhaafd worden!

Het maakt niet uit of dit nu van toepassing is op legaal wapen bezit, legaal besturen motorvoertuig, legaal organiseren van een motorsportevenement, legaal opslaan/ verwerken/ vervoeren van gevaarlijke stoffen of waar dan ook maar wet en regelgeving op van toepassing is.

Als bestaande wet- en regelgeving al niet kan worden uitgevoerd en gehandhaafd wat heeft nieuwe uitgebreidere wet en regelgeving dan voor waarde?

Uitvoering en handhaving van wet- en regelgeving is cruciaal om risico's te beperken!!!!!!!

Wet en regelgeving uitvoeren en handhaven had het Alphen aan de Rijn drama naar alle waarschijnlijkheid kunnen voorkomen!

Het is giswerk maar als deze jonge man geen vuurwapenverlof had gekregen van de politie Hollands Midden, wat ook nooit had mogen gebeuren, dan had hij waarschijnlijk wel andere meer toegankelijkere middelen gevonden om te doden.

Als gevolg van het drama Alphen aan de Rijn en recente "journalistieke"reportages een wetswijziging voorstellen kan dus alleen maar gezien worden als symbool politiek en/of opportunisme als gevolg van publieke/politieke opinie.